Warm Zutendaal

  • 24 november 2020

banner we laten elkaar niet los

Dialectboodschappen verwarmen Zutendaal 

Je hebt het vast al gezien. In het straatbeeld duiken er verschillende spreuken in het dialect op. Via deze hartverwarmende boodschappen wilt de gemeente Zutendaal iedereen een hart onder de riem steken in deze barre coronatijden en donkere winterdagen.

Ve laote deîndaner nee los 
Of in het Algemeen Nederlands ‘We laten elkaar niet los’ is de hoofdboodschap in deze wintercampagne #warmzutendaal. Deze boodschap prijkt op vlaggen, een groot spandoek in het centrum en op de infoborden langs de invalswegen. Maar ook in alle andere gemeentelijke kanalen zoals dit infoblad, de sociale media en website staat deze boodschap centraal. Op deze manier fleuren we de straten op en zorgen we voor een positieve noot in onze Zutendaalse gemeenschap.

Spreuken en tekeningen op etalages en winkelramen
Op 16 locaties in Zutendaal, waaronder gemeentelijke gebouwen, scholen, de kinderopvang, het containerpark, de bib, apotheken, bakkers, slagers… vind je verschillende varianten van deze dialectboodschap terug. Grafisch vormgever, Julio Comono bracht deze aan en maakte op elke locaties echte kunstwerkjes van de ramen.

Doe jij ook mee?
Hoe meer spreuken hoe leuker. We roepen je op ook mee te doen en ook jouw warme spreuk voor jouw raam op te hangen. Hoe kan je dit doen? Op de volgende pagina vind je een uitneembare poster die je hiervoor kan gebruiken. 
#warmzutendaal

Samen zorgen we voor meer licht 

De gemeente Zutendaal stak dit jaar de kerstverlichting al aan in de helft van de maand november. Zo brengen we een beetje licht in deze donkere tijd. Licht is immers een teken van hoop en van verbondenheid, voor de zorg en voor anderen. 

Doe jij ook mee? 
Ook jij kan helpen en een lichtpuntje zijn voor een ander. Versier je voortuin bijvoorbeeld  met kerstverlichting, kaarsjes of vuurpotten en laat deze elke avond tussen 18 en 22 uur branden?

#zorgvoorlicht
 

Openingsuren

Administratief centrum
Oosterzonneplein 1
3690 Zutendaal
België
+32 89 62 94 20
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten