Recreatiegebied Papendaalheide

Dit ontginningsgebied tussen de parking van de surfclub en de Genkerweg werd omgevormd tot een recreatiezone met ruimte voor vissers, duikers, BMX'ers en wandelaars. Bovendien vormt Papendaalheide de stapsteen tussen toegangspoort Kattevennen en toegangspoort Lieteberg van het Nationaal Park Hoge Kempen.
Het gebied is vrij toegankelijk van zonsopgang tot -ondergang. Je kunt er dus steeds terecht voor een verfrissende wandeltocht. Wil jij één van de watersporten beoefenen? Neem dan op voorhand even contact op met onderstaande verantwoordelijken.

Meer info en de reglementen vind je ook steeds op de infoborden in het recreatiedomein.

BMX-pumptrack

De pumptrack is geschikt voor ervaren BMX’ers maar ook voor jonge kinderen en beginnende fietsers. Het parcours is eveneens vrij toegankelijk. In de zomer worden er door de dienst sport soms initiatielessen georganiseerd.

Vissen

De visplas wordt beheerd door vzw De Zutendaalse vissers.
Visvergunningen voor inwoners van Zutendaal zijn verkrijgbaar bij De Moller. Niet-inwoners kunnen contact opnemen met het vzw de Zutendaalse vissers: dezutendaalsevissers@gmail.com

Duiken

Wil je graag leren duiken? Dan kan je terecht bij duikvereniging vzw Oceanica De Kyn

Surfen en zeilen

Surf- en zeilclub VVWZ heeft haar vaste plek in recreatiegebied Papendaalheide.
Voor meer informatie over de activiteiten en cursussen die er plaatsvinden, kun je best contact opnemen met de club zelf. De openingsuren van het clubhuis vind je op de website van de vereniging.

Wandelen

Wil je graag meer informatie over de verschillende wandeltochten die dit mooie natuurgebied doorkruisen? Het toeristisch hoofdkantoor bezoekerscentrum Lieteberg  geeft je graag meer uitleg.

OPGELET! Zwemmen niet toegelaten!

Omwille van veiligheidsredenen is het in recreatiegebied Papendaalheide niet toegelaten om te zwemmen. De vijvers zijn te diep en er zit een natuurlijke stroming in het water die gevaarlijk kan zijn. Stroming en plotselinge diepte kunnen zorgen voor onverwachte temperatuurswisselingen in het water. Zwemmers kunnen hierdoor last krijgen van ernstige kramp en raken in het ergste geval zelfs onderkoeld. Dat maakt het lastig of zelfs onmogelijk om verder te zwemmen, met alle gevolgen van dien. De politie zal op geregelde tijdstippen controles hierop uitvoeren. Een boete kan oplopen tot 250 euro.

Openingsuren

Dienst sport
Oosterzonneplein 1
3690 Zutendaal
België
+32 89 62 94 39
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak