Recreatiegebied Papendaalheide

Dit ontginningsgebied tussen de parking van de surfclub en de Genkerweg werd omgevormd tot een recreatiezone met ruimte voor vissers, duikers, BMX'ers en wandelaars. Bovendien vormt Papendaalheide de stapsteen tussen toegangspoort Kattevennen en toegangspoort Lieteberg van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Het gebied is vrij toegankelijk van zonsopgang tot -ondergang. Je kunt er dus steeds terecht voor een verfrissende wandeltocht. Wil jij één van de watersporten beoefenen? Neem dan op voorhand even contact op met onderstaande verantwoordelijken. Meer info en de reglementen vind je ook steeds op de infoborden in het recreatiedomein.

BMX-pumptrack

Je kunt terecht bij de dienst sport voor meer informatie. 

Vissen

Vzw De Zutendaalse vissers - dezutendaalsevissers@gmail.com
Visvergunningen voor inwoners van Zutendaal zijn verkrijgbaar bij De Moller (Kempenseweg 61, 3690 Zutendaal). Niet-inwoners kunnen contact opnemen met het bestuur.

Duiken

Vzw Oceanica De Kyn - dekyn@mail.be - www.oceanica.be

Surfen en zeilen

Surf- en zeilclub VVWZ - info@vvwz.be - www.vvwz.be
Openingsuren clubhuis vind je op bovenstaande website.

Wandelen

Toeristisch infokantoor toegangspoort Lieteberg Nationaal Park Hoge Kempen - 089 25 50 60 - info@lieteberg.be -  http://www.lieteberg.be

OPGELET! Zwemmen niet toegelaten!
Omwille van veiligheidsredenen is het in recreatiegebied Papendaalheide niet toegelaten om te zwemmen. De vijvers zijn te diep en er zit een natuurlijke stroming in het water die gevaarlijk kan zijn. Stroming en plotselinge diepte kunnen zorgen voor onverwachte temperatuurswisselingen in het water. Zwemmers kunnen hierdoor last krijgen van ernstige kramp en raken in het ergste geval zelfs onderkoeld. Dat maakt het lastig of zelfs onmogelijk om verder te zwemmen, met alle gevolgen van dien. De politie zal op geregelde tijdstippen controles hierop uitvoeren. Een boete kan oplopen tot 250 euro.

Openingsuren

Toeristisch kantoor/ Bezoekerscentrum Lieteberg
Zuurbroekstraat 16
3690 Zutendaal
België
10:00 - 19:00
10:00 - 19:00
10:00 - 19:00
10:00 - 19:00
10:00 - 19:00
10:00 - 19:00
10:00 - 19:00