Poging tot phishing vanuit gemeente Zutendaal

  • 26 juli 2021

Poging tot phishing vanuit gemeente Zutendaal

Wij brengen u op de hoogte van een phishingincident binnen Gemeente Zutendaal.

De professionele mailbox van één van onze medewerkers werd vorige week gehackt. Indien u op 20.07.2021 een e-mail ontving vanuit het e-mailadres marc.vanhengel@zutendaal.be, met als onderwerp “Gemeente Zutendaal factuur”, dan verzoeken we u om zeker niet door te klikken op deze mail.

Deze e-mail was niet afkomstig van gemeente Zutendaal en is een phishingpoging. Daarom mag u deze e-mail in geen geval openen en vragen wij u om de mail onmiddellijk te verwijderen.

Heeft u intussen op de frauduleuze link geklikt en vervolgens uw wachtwoord ingevoerd, dan raden wij u ten zeerste aan om uw wachtwoord onmiddellijk te wijzigen en zo elke poging tot ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Wij blijven dit verder opvolgen, om er zo voor te zorgen dat een dergelijke gebeurtenis zich niet herhaalt. Verder deden we aangifte van het datalek bij de Vlaamse Toezichtscommissie.

Indien u hierover nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor de gegevensbescherming via het adres privacy@zutendaal.be.

Hieronder een afbeelding van de mail waar gevraagd wordt om op de knop te klikken.

Kan een afbeelding zijn van , met de tekst GEMEENTEBESTUUR ZUTENDAAL FACTUUR -DOCU /6-3B0- 120-pdf 105.0 KB TOEGANGSBERICHT Marc Vanhengels used to share documents securely. Learn More. Met vriendelijke groeten, Marc Vanhengel Algemeen directeur Gemeente & OCMW Zutendaal