Nieuw logo en website

  • 1 januari 2020
liggend logo gemeente Zutendaal

De gemeente Zutendaal heeft een nieuwe huisstijl en nieuwe gemeentelijke website.

In 2019 kon je je mening laten horen via verschillende bevragingen over de gemeentelijke communicatie. Op basis daarvan ging de dienst communicatie aan de slag om een nieuwe huisstijl en logo te ontwikkelen. Uit de enquête blijkt dat inwoners Zutendaal zien als een groene, warme en aangename woongemeente. Deze elementen komen ook terug in het nieuwe logo.

pdf bestandBasisvoorschriften gebruik logo gemeente Zutendaal (441 kB)

pdf bestandHuisstijlhandboek gemeente Zutendaal (2.84 MB)

pdf bestandLogo Zutendaal - liggend (343 kB)


Nieuwe website

De website werd volledig opnieuw ontworpen volgens de richtlijnen van de nieuwe huisstijl. Er werd gekozen voor een hedendaags ontwerp waarbij ook rekening gehouden wordt met toegankelijkheid. Op basis van vooronderzoek en een bevraging door de webleverancier werd er een nieuwe structuur ontwikkeld voor de website. Er werd gekozen om de zoekfunctie centraal te plaatsen zodat je snel de gewenste informatie kunt vinden.

Responsive ontwerp

De nieuwe website van Zutendaal is responsive. Dit wil zeggen dat de website zich aanpast aan het scherm waarmee de bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een computer, een tablet of een smartphone is. Er is slechts één website, waarvan de lay-out zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm.

Digitaal loket

Momenteel kun je al een aantal dingen rechtstreeks aanvragen via het e-loket op onze website. Je kunt ook meldingen doen via dit loket. In de komende maanden wordt hier nog volop aan verder gewerkt en zal je alle attesten en uittreksels aan de hand van je identiteitskaart rechtstreeks thuis kunnen aanvragen en printen.

UiTinZutendaal

Wil je als Zutendaalse vereniging een activiteit aankondigen? Dan kun je dit nog steeds doen door deze in te geven op www.uitdatabank.be. Log je in en geef stap voor stap je activiteit in. Zo verschijnt deze niet enkel automatisch op deze website maar ook op andere websites en in het gemeentelijk infoblad.

Opmerkingen?

Een website is geen statisch gegeven. Elke dag wordt hieraan gewerkt en worden er dingen bijgestuurd. Zie jij nog ergens een linkje dat niet werkt of vind je dat iets niet logisch in elkaar zit. Of vind je niet wat je zoekt …?

Meld dit dan zeker aan de dienst communicatie via communicatie@zutendaal.be.

Openingsuren

Dienst communicatie
Oosterzonneplein 1
3690 Zutendaal
België
+32 89 62 94 29 - +32 89 62 94 50