Kansen voor kinderen en jongeren

Mini-rechtenonderzoek

Wij willen graag naar jouw verhaal luisteren. Wat hebben jij en jouw kind(eren) nodig om een goed leven te kunnen leiden? Van wie krijg je hulp en put jij al jouw rechten uit? Je kiest zelf wat je wil vertellen !

Daarnaast hebben we enkele praktische gegevens nodig zoals jouw gezinssamenstelling, jouw netto belastbaar gezinsinkomen en een klevertje van de mutualiteit. Deze gegevens zijn nodig om op zoek te gaan naar mogelijke voordelen en rechten voor jouw gezin.

Op basis van dit gesprek gaan wij voor jou aan de slag!

Rap op Stap

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen! 

Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stapkantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. 

Een overzicht van alle Rap op Stap kantoren kan je op deze site terugvinden.

 

Openingsuren

Huis van het Kind
Blookbergstraat 3
3690 Zutendaal
België
+32 89 62 38 66