Rattenbestrijding

Het is niet ongebruikelijk dat je af en toe een rat ziet op het openbaar terrein of in een tuin. De gemeente Zutendaal werkt samen voor de bestrijding van schadelijke knaagdieren op openbaar domein met een externe firma, AMB. 

Rattenvergif is niet meer verkrijgbaar in het gemeentehuis. Je kan dit aankopen in een gespecialiseerd tuincentrum.

Voorwaarden

Openbaar domein

  • Je kan een aanvraag doen voor het bestrijden van de bruine rat, zwarte rat, beverrat, muskusrat. 

Privé-domein (in je tuin bijvoorbeeld)

  • Je kan een aanvraag doen voor een gratis terreincontrole. Dit doe je via het aanvraagformulier. De externe firma waarmee de gemeente Zutendaal samenwerkt, komt dan bij jou langs voor een controle.
    Wil je de firma inschakelen voor de verdere bestrijding? Dan dien je zelf deze kosten te betalen.

Niet-particulieren, bedrijven of ondernemingen met verhoogd risico voor aanwezigheid of overlast van schadelijke knaagdieren, (landbouwbedrijven, varkens- en pluimveehouderijen, veevoederhandelszaken, bakkerijen, voedingsbedrijven en dergelijke) dienen zelf in te staan voor de bestrijding en de kosten ervan. 

Procedure

Vul het aanvraagformulier in als je een bestrijding op openbaar terrein of een terreincontrole op privéterrein wil aanvragen (particulieren).

Bedrag

  • Openbaar domein: de gemeente Zutendaal neemt de kosten voor de bestrijding van ratten op openbaar domein via de firma AMB op zich. Dit is dus gratis.

  • Privédomein (particulieren): voor een terreincontrole neemt de gemeente de kosten op zich. Een bestrijding op privédomein via AMB dien je zelf te betalen.

! Niet-particulieren, bedrijven of ondernemingen met verhoogd risico voor aanwezigheid  van ratten dienen zelf in te staan voor de bestrijding en de kosten ervan. 

Openingsuren

Dienst omgeving - milieu
Langendijkstraat 17
3690 Zutendaal
België
+32 89 62 94 28
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
14:00 - 16:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
09:00 - 12:00
Enkel op afspraak
Gesloten
Gesloten
Warning 1 november gesloten
Warning 2 november gesloten