Activiteiten Huis van het Kind

In het Huis van het Kind kan je terecht voor verschillende activiteiten op maat van ouders, kinderen en grootouders. Deze hebben tot doel om jou te ondersteunen bij de opvoeding.

Spel en ontmoeting
kinderen van 0 tot 3 jaar & kinderen van 4 tot 7 jaar

Wil je samen met je kindje nieuw speelgoed ontdekken? Vind je het fijn om andere jonge ouders te ontmoeten en gezellig een babbeltje te slaan? Vind je het leuk dat je kind speelt met andere kinderen? Kom dan naar de gratis spel- en ontmoetingsmomenten in Zutendaal. Elke maand is er een andere activiteit, gekoppeld aan een bepaald thema.

Er zijn maandelijks twee gratis ontmoetingsmomenten:

  • Voor ouders en grootouders met kinderen van 0 tot 3 jaar. Broertjes en zusjes die nog kleuter zijn, zijn ook welkom!
  • Voor ouders en grootouders met kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Broertjes en zusjes zijn ook welkom!

Geboortepremie

Het gemeentebestuur organiseert twee keer per jaar in samenwerking met de Gezinsbond Zutendaal een officiële plechtigheid met uitreiking van de geboortepremie en geboortegeschenken.

Vaders Vuur

Vuurke stoken? Check! Hapke en tapke? Check! Boeiende babbels? Dubbelcheck! Kom samen met andere papa's praten over de opvoeding van je kinderen, je rol als vader, je wensen en verwachtingen, je vragen en bezorgdheden... Ervaren consulenten -zelf ook papa's- brengen het gesprek op gang en houden de sfeer vooral informeel. Mama's niet toegelaten!

Vormingsavonden

Pedagogische vormingsavonden mogen niet ontbreken in het Huis van het Kind. De kalender hiervan vind je steeds terug in het gemeenteijk infoblad De Oosterzon.

Typelessen

In deze reeks van 10 lessen leren je kinderen (3de, 4de, 5de en 6de leerjaar) blind typen. De lessen duren telkens een uur en volgen de ‘Typ10’-methode. Hierdoor zijn de lessen speels en kindvriendelijk en is er geen tijdsdruk. Er wordt gewerkt in kleine groepjes zodat er begeleiding op maat kan worden voorzien. De prijs bedraagt 120 euro voor 10 lessen van één uur, cursusmateriaal inbegrepen. Er zijn verschillende startmomenten mogelijk. De lessen starten op verschillende momenten in het jaar.

Heb jij interesse hiervoor? Neem dan even contact op met het Huis van het Kind.

Openingsuren

Huis van het Kind
Blookbergstraat 3
3690 Zutendaal
België
+32 89 62 38 66