Waterrecreatie

 Foto waterpret in Zutendaal

Een tropisch waterparadijs zal je in Zutendaal tevergeefs zoeken, maar waterpret is er wel volop mogelijk. Zwemmen en stoeien in openlucht zwembaden, surfen en zeilen op een uitgestrekte waterplas of een lijn uitgooien in een forellenvijver.

 • Openluchtzwembad 't Soete Dal 
  Zwembad 't Soete Dal beschikt over een een prachtige speeltuin en zwembad. Zwemmen is voor iedereen een heerlijke ontspanning in het 60 meter bad met toezicht.
  Daalstraat 114, 3690 Zutendaal  - +32 61 17 89 - +32 478 49 89 05 - www.zwembadtsoetedal.be
 • Narvik HomeParc Mooi Zutendaal
  Dit park beschikt over een prachtige binnen- en buitenspeeltuin met leuke speeltoestellen en zwembad met kindergedeelte. Maar je kan er ook genieten in het binnen- en buitenzwembad, NarvikBad.
  Gijzenveldstraat 75, 3690 Zutendaal - +32 474 22 16 78 -  www.narvikbad.be
 • Recreatiegebied Papendaalheide - surfen & zeilen, vissen en duiken
  Dit ontginningsgebied werd omgevormd tot een recreatiezone met ruimte voor vissers, duikers, BMX'ers en wandelaars. Wil je één van de sporten beoefenen? Neem op voorhand even contact op met de verantwoordelijken.

Vissen

De visvijver ligt midden in recreatiegebied Papendaalheide en is 2,4 ha groot. Er zijn vijf steigers en acht verharde visplaatsen. Visvergunningen voor inwoners van Zutendaal zijn verkrijgbaar bij De Moller (Kempenseweg 61, 3690 Zutendaal). Niet-inwoners kunnen contact opnemen met het bestuur.

Vzw De Zutendaalse vissers - dezutendaalsevissers@gmail.com

Duiken

De vijver (5,2 ha), die het dichtst tegen de Genkerweg ligt, werd omgevormd tot duikplas via de aanleg van een helling en een drijvende steiger. Vzw Oceanica De Kyn - dekyn@mail.be - www.oceanica.be

Surfen & zeilen
Watersportliefhebbers vinden op Papendaalheide een zeil- en surfplas van 17 ha, uitgebaat door de Vlaamse Vereniging voor Watersport Zutendaal. Open van eind april tot 15 oktober. Eind mei is er een opendeurdag. Regelmatig worden zeil- en surfcursussen georganiseerd.
Clubhuis VVW-Zutendaal, Sellerveldstraat, 3690 Zutendaal - +32 471 12 51 08 - info@vvwz.be  - www.vvwz.be