Partnergemeente

In 1987 knoopten de gemeenteraden van de Duitse Eifelgemeente, Nettersheim en Zutendaal vriendschappelijke relaties aan. De feestelijke ondertekening van de oorkonde vond plaats in 1988. Het groene Nettersheim ligt slechts 156 kilometer van Zutendaal.

Jubilea

10-jarig partnerschap in 1998

Ter ere van dit jubileum werd in Zutendaal het Nettersheimplein ingehuldigd en in Nettersheim de Zutendaalplatz. Beide gemeenten schenken elkaar een lokaal kunstwerk. Zutendaal ontvangt een afgietsel van de wijdingssteen uit de tempelconstructie van Görresburg in Nettersheim. Zutendaal schenkt een kunstwerk met 10 houten jaarringen aan Nettersheim.

20-jarig partnerschap in 2008
Zutendaal en Nettersheim geven elkaar een symbolisch geschenk: een wegwijzer in wettelijke uitvoering met daarop de afstand tussen de gemeenten. In Zutendaal kan je deze wegwijzer terugvinden samen met de wijdingssteen (zie hierboven) op het Nettersheimplein. In Nettersheim worden de eerste bomen van het Europese jeugdbos geplant door de burgemeesters van beide gemeenten.

25-jarig partnerschap in 2013
Het startschot voor de verbroederingsfeesten werd gegeven in Nettersheim op 2 juni 2013 met de opening van een tentoonstelling met werken van de Zutendaalse schilders, Jos Bamps en Gerard Bijnens. Om dit bijzondere partnerschap te vieren, organiseerde de gemeente Zutendaal een groots verbroederingsfeest. Na het officiële gedeelte met toespraken van de beide burgemeesters wordt er verder gefeest tijdens het jaarlijkse ‘Zutendaal zingt en klinkt’ in het kader van Vlaanderen Feest. Het 25-jarig partnerschap werd ook nog uitgebreid gevierd in Nettersheim.

Logo Nettersheim

logo Nettersheim