Ontwikkelingssamenwerking

FairTradeGemeente

Op 18 augustus 2005 werd Zutendaal FairTradeGemeente. Een eerlijke prijs voor onze boeren in het Zuiden maar ook hier, daar draait het om. FairTradeGemeente is een titel die aangeeft dat de gemeente Zutendaal en haar inwoners eerlijke handel en duurzame productiemethoden een warm hart toedragen én er ook effectief werk van maken.

FairTradeGemeente is een campagne van Max Havelaar, Oxfam-Wereldwinkels, Vredeseilanden en 11.11.11. Meer informatie vind je op www.fairtradegemeenten.be

Projectsubsidie ontwikkelingssamenwerking

De gemeente krijgt jaarlijks tal van subsidieaanvragen voor diverse projecten rond ontwikkelingssamenwerking. Inwoners van Zutendaal kunnen een subsidie aanvragen voor diverse projecten ten voordele van ontwikkelingssamenwerking in het Zuiden (een door OESO erkend land in ontwikkeling). Aan de toelage zijn uiteraard een aantal voorwaarden gekoppeld. Het maximale bedrag is 300 euro per aanvraag. In het subsidiereglement kan je alle bepalingen nalezen.

Wie zo’n premie wenst aan te vragen, kan hiervoor een aanvraagformulier  invullen en bezorgen aan de dienst secretariaat.