Bezoekerscentrum Lieteberg

Foto bezoekersonthaal De Lieteberg

Het bezoekerscentrum Lieteberg is de toegangspoort in Zutendaal van het Nationaal Park Hoge Kempen. Hier verken je de wereld van de microkosmos via unieke en vaak leerrijke activiteiten.

Bijencentrum

Maak kennis met de wondere wereld van bijen. Sla ijverige bijtjes gade in de educatieve bijenstand of neem een kijkje in het bevruchtingscentrum voor Carnabijen. Kleurrijke bijenwoningen in allerlei maten en vormen en een nostalgische bijenstalletje met oude korven geven je een idee over het imkeren van vroeger. Bijenimkers kunnen hier terecht voor meer begeleiding, vorming of kunnen hier zelf bijtjes kweken.

Blotevoetenpad

foto BlotevoetenpadHet eerste blotevoetenpad van Vlaanderen. Trek je schoenen en sokken uit en wandel 2 km lang over hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water. Elke stap prikkelt je voeten en zintuigen. Je waadt door waterpartijen, beklimt zandheuvels en avontuurlijke touwenbrug en zoekt je weg door een labyrint. Een 18 meter hoge houten uitkijktoren geeft je een mooi uitzicht over de omgeving. Na afloop kan je in de cafetaria of op het terras genieten van een drankje en een stukje Limburgse vlaai.

Insectenmuseum Entomopolis

Ontdek de boeiende wereld van de kriebeldiertjes. Het nieuwe, interactieve museum met als thema “Fascinerende microkosmos” legt de nadruk op de relatie tussen mens en insect en toont je het belang van insecten in ons dagelijkse leven.

Panorama van de Kempen

In het onthaalcentrum hangt het "Panorama van de Hoge Kempen", een prachtig panoramisch schilderij van Charles Wellens, uniek in Vlaanderen. Ga dus zeker eens een kijkje nemen.

Vlinderkoepel

Wandel tussen fladderende vlinders of deel mee aan één van de nachtwaarnemingen