Nieuws

Werken brug Albertkanaal in Zutendaal 23 augustus 2018

Open voor fietsers vanaf zaterdag 8/6

In oktober 2018 werd de brug over het Albertkanaal in Zutendaal afgebroken om zo plaats te maken voor een verhoogd exemplaar. De Vlaamse Waterweg nv werkt op die manier aan een opwaardering van het Albertkanaal als belangrijkste waterweg in Vlaanderen.

Timing werkzaamheden in Zutendaal

  • Afbraak bestaande brug: 14 oktober 2018 
  • Invaren nieuwe brug: 3 maart 2019 (streefdatum)
  • Toegankelijk voor fietsers: 8 juni 2019
  • Ingebruikname nieuwe brug: augustus 2019 (streefdatum)

Op 2 maart wordt ook brug 7 (Hoefaertweg) in Eigenbilzen afgebroken. Meer informatie over de werken in Bilzen vind je via https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-eigenbilzen

Verkeerssituatie

Door de onderbreking van de brug is er geen verkeer over het Albertkanaal mogelijk. Om deze onderbrekingen op te vangen, zijn er omleidingen uitgewerkt. De onderbreking van brug 8 Zutendaal valt gedeeltelijke samen met de onderbreking van de naastliggende brug 7 (in de Hoefaertweg) in Eigenbilzen.
Vanaf 8 juni is de brug voor fietsers opnieuw toegankelijk. Het andere verkeer blijft de omleiding volgen.

Gemotoriseerd verkeer

Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via N730 (Zutendaalweg) > Taunusweg > N702 (Henry Fordlaan- > N750 (Oosterring) > N730.

Openbaar vervoer

De omleiding voor de bussen van De Lijn vind je www.delijn.be
Lijn 10 rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. De volgende haltes worden beïnvloed:

- Zutendaal - Wit Paard
- Genk - MKM
- Genk - Munsterenstraat

Via deze haltes kan je nog richting Tongeren en Bilzen reizen, concreet kan dit met ritten 9, 13 en 11. Deze vertrekken aan Zutendaal – Kerk om 7.43 uur, 7.45 uur en 7.49 uur op schooldagen. Deze lijn komt dan langs de halte MKM – Zutendaal om 7.46 uur, 7.48 uur en om 7.52 uur. Één minuut later passeert de bus bij de halte Genk – Munsterenstraat en rijdt dan door naar de halte Zutendaal – Wit Paard. Lijn 10 komt hier aan om 7.48 uur, 7.50 uur en 7.54 uur.

Wil je richting Genk? Dan maak je gebruik van de halte Munsterbilzen - Taunusweg.

Fietsers

Het fietsverkeer over de Bilzerweg (N730) moet het Albertkanaal oversteken via brug 9 (Henry Fordlaan). Toegang jaagpad: alleen bestemmingsverkeer naar Ebema is nog mogelijk via het jaagpad op rechteroever. Fietsers op het jaagpad op linkeroever volgen een omleiding via de Sluisstraat > Taunusweg > Henry Fordlaan.

!! Vanaf zaterdag 8 juni kunnen fietsers de nieuwe brug over het Albertkanaal gebruiken. Het gemotoriseerd verkeer dient de omleiding te volgen.

Verkeer bedrijven

Voor de bedrijven langs de Dijkstraat is er een alternatieve toegang via een tijdelijke weg op de bedrijfsterreinen van Drie Eiken.

Meer info? www.vlaamsewaterweg.be/brug-zutendaal

https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-eigenbilzen

« Terug