Nieuws

Werken brug Albertkanaal in Zutendaal 23 augustus 2018

Wegomleiding

Het verhogen van de brug over het Albertkanaal in Zutendaal en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal.

De voorbereiden de werkzaamheden werden uitgevoerd in het najaar van 2017. De eerste werkzaamheden voor de verhoging van de brug en de verbreding van het kanaal startten eind november 2017. De daadwerkelijke bouw van de brug op het terrein is gepland vanaf september 2018.

Door de onderbreking van de brug is er geen verkeer over het Albertkanaal mogelijk. Om deze onderbrekingen op te vangen, zijn er omleidingen uitgewerkt.

De onderbreking van brug 8 Zutendaal valt gedeeltelijke samen met de onderbreking van de naastliggende brug 7 (in de Hoefaertweg) in Eigenbilzen.

Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via N730 (Zutendaalweg) > Taunusweg > N702 (Henry Fordlaan- > N750 (Oosterring) > N730.

De omleiding voor de bussen van De Lijn vind je www.delijn.be
Lijn 10 rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. De volgende haltes worden beïnvloed:

- Zutendaal - Wit Paard
- Genk - MKM
- Genk - Munsterenstraat

Via deze haltes kan je nog richting Tongeren en Bilzen reizen, concreet kan dit met ritten 9, 13 en 11. Deze vertrekken aan Zutendaal – Kerk om 7.43 uur, 7.45 uur en 7.49 uur op schooldagen. Deze lijn komt dan langs de halte MKM – Zutendaal om 7.46 uur, 7.48 uur en om 7.52 uur. Één minuut later passeert de bus bij de halte Genk – Munsterenstraat en rijdt dan door naar de halte Zutendaal – Wit Paard. Lijn 10 komt hier aan om 7.48 uur, 7.50 uur en 7.54 uur.

Wil je richting Genk? Dan maak je gebruik van de halte Munsterbilzen - Taunusweg. + link naar dienstregeling aan deze halte op de website.

Het fietsverkeer over de Bilzerweg (N730) moet het Albertkanaal oversteken via brug 9 (Henry Fordlaan).
 
Toegang jaagpad: aleen bestemmingsverkeer naar Ebema is nog mogelijk via het jaagpad op rechteroever. Fietsers op het jaagpad op linkeroever volgen een omleiding via de Sluisstraat > Taunusweg > Henry Fordlaan.
 
Voor de bedrijven langs de Dijkstraat is er een alternatieve toegang via een tijdelijke weg op de bedrijfsterreinen van Drie Eiken.
 

« Terug