Nieuws

Nieuwe sticker toont hulpdiensten aanwezige dieren in woonst 03 mei 2018

De gemeenten As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabbeek, Riemst, Voeren en Zutendaal slaan de handen in mekaar voor de lancering van een huisdiersticker, met medewerking van Brandweerzone Oost-Limburg. Bedoeling is dat eigenaars van huisdieren deze sticker op een raam aan de voorgevel kleven. Zo zien arriverende hulpdiensten meteen dat er huisdieren aanwezig zijn in de woonst.

HuisdierenstickerBij noodgevallen ben je niet altijd thuis of in de mogelijkheid om de brandweer te vertellen over de dieren in je woning. Als de brandweer arriveert hebben zij aanvankelijk geen weet van mogelijke huisdieren. Op de huisdiersticker kan je aanduiden welke dieren je bezit en zelfs hoeveel. Gekleefd op een raam aan de voorgevel, ziet de brandweer in één oogopslag of er (mogelijk) dieren aanwezig zijn in de woonst en welke.

De huisdiersticker kan je afhalen in het gemeentehuis. Met pen of alcoholstift duid je aan hoeveel honden, katten, vogels, of andere dieren je bezit. De sticker is weersbestendig en heeft een duurzame UV-lak.

Meer info? Dienst vrije tijd.

« Terug