Nieuws

Jeugdhuis De Kaller zoekt nieuwe leden 31 januari 2017

banner jeugdhuis zoekt leden

Net als vele andere jeugdverenigingen heeft jeugdhuis De Kaller het steeds moeilijker om enthousiaste vrijwilligers te vinden. Daar wil de gemeente Zutendaal, en meer bepaald de dienst jeugd, samen met de huidige vrijwilligersgroep iets aan doen. Want enkel door de inzet van de vele vrijwilligers kan het jeugdhuis zich verder ontplooien als een ontmoetingsplek voor jongeren in eigen gemeente.

In het verleden werd de kerngroep automatisch aangevuld met gemotiveerde jongeren. Maar de tijden zijn veranderd en verenigingen vinden steeds minder vrijwilligers om een handje toe te steken. Zo werd onder andere ook de huidige kerngroep van jeugdhuis De Kaller, uitgedund tot slechts vijf leden. Aan bezoekers heeft het jeugdhuis geen gebrek want elke vrijdag en zaterdag blijven de tafeltjes druk bezet.

Naast de jaarlijkse subsidies die het gemeentebestuur aan Jeugdhuis De Kaller toekent zet nu ook de dienst jeugd zijn schouders onder de heropleving van het jeugdhuis. Zo werd er op 18 januari een eerste open vergadering georganiseerd. Twintig enthousiastelingen zaten rond tafel en er werd nagedacht over een aantal punten zoals de infrastructuur, het soort activiteiten en openingstijden, de aantrek van nieuwe leden, muziekkeuzes,… De kerngroep buigt zich binnenkort over deze inbreng zodat er concrete acties kunnen worden uitgewerkt.

Daarnaast wil de dienst jeugd samen met de kerngroep een plan uitwerken om meer samen te werken met de lokale jeugdverenigingen. De bedoeling hiervan is om zo eens andere jongeren te laten kennismaken met het jeugdhuis.

Het jeugdhuis iets voor jou?
Lijkt het je wel iets om deel uit te maken van een leuke groep jongeren die zich samen inzetten voor een ontmoetingsplek in jouw gemeente? Kom dan gerust eens langs of neem contact op met jeugdhuis De Kaller of de dienst jeugd. Ze maken je graag wegwijs.

Meer info? Dienst jeugd, 089 62 94 56, jeugddienst@zutendaal.be

Artikel gemeentelijk infoblad De Oosterzon februari 2017

« Terug