Nieuws

Gloednieuwe sport- en turnzaal Wiemesmeer 02 oktober 2018

In het eerste weekend van oktober wordt de gloednieuwe turn- en sportzaal in Wiemesmeer geopend. Vanaf dan kunnen de kinderen van de vrije basisschool De StapSteen er terecht voor hun turnlessen. Volleybalclub V.C. Zutendaal krijgt hiermee een hedendaagse sporthal waar zowel de lessen als de wedstrijden plaatsvinden. Tijdens het openingsweekend is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in deze nieuwe hal met kleedruimtes en cafetaria.

Het aanbestedingsdossier voor de bouw van de turn- en sportzaal werd in juni 2016 door de gemeenteraad goedgekeurd. In oktober 2017 startten de bouwwerken en nu slechts 1,5 jaar later openen de deuren van deze nieuwe sportaccommodatie. Door te kiezen voor een samenwerking tussen de vrije basisschool De StapSteen, volleybalclub V.C. Zutendaal en het gemeentebestuur zijn we erin geslaagd om overheidssubsidies voor dit project te krijgen.Het nieuwe gebouw grenst aan dat van de vrije Basisschool De StapSteen. Het pand vormt één mooi geheel met de schoolsite, zowel qua inplanting als qua look. Het complex heeft een ruime sportzaal, een cafetaria, vier kleedruimtes met sanitaire voorzieningen en een bergruimte. Het sportterrein voldoet aan alle technische specificaties (ondergrond, oppervlakte, temperatuurregeling …) van een volleybalveld.

In het verleden werd zaal Posthalt gebruikt voor de sportactiviteiten van de kinderen van de vrije basisschool De Stapsteen maar deze ruimte was niet ingericht hiervoor. De nieuwe sportzaal, die grenst aan de schoolgebouwen, zal voor alle turnlessen gebruikt worden. Ook volleybalclub V.C. Zutendaal was al langer op zoek naar een neuwe locatie en heeft door deze samenwerking nu een volwaardige ruimte waar zowel de trainingen als de wedstrijden kunnen plaatsvinden.

Openingsweekend sportzaal Wiemesmeer

Vrijdag 5 oktober
Het nieuwe cafetaria opent de deuren voor het grote publiek. Iedereen is welkom vanaf 19 uur. Tot 20 uur organiseert de nieuwe uitbater een happy hour. Daarna geniet je nog van livemuziek.

Zaterdag 6 oktober
Iedereen kan een kijkje nemen in de nieuwe sportzaal. Om 11 uur kunnen kinderen vanaf 6 jaar om een speelse manier kennismaken met het volleybal tijdens de bewegingsschool. Om 13, 15 en 18 uur kan je supporteren tijdens de eerste competitiewedstrijden van volleybalclub V.C. Zutendaal. Er zijn doorlopend rondleidingen en je krijgt een drankje aangeboden.

Meer info? Dienst sport.

« Terug