Nieuws

Juiste data ophaling huisvuilzakken en groene container 11 januari 2018

Rechtzetting Oosterzon januari

In de Oosterzon van januari is helaas een foutje in de ophaaldata van de huisvuilzakken en groene container geslopen. De data zijn correct maar werden per ongeluk verwisseld.

De juiste ophaaldata zijn:

  • Dinsdag 2, 16 en 30 januari: lediging groene containers
  • Dinsdag 9 en 23 januari: ophaling huisvuilzakken en blauwe zakken

Ook in de afvalkalender 2018 kan je steeds de correcte gegevens terugvinden.

We wensen ons te excuseren voor het eventueel ongemak.

Meer info? Dienst milieu

Stickers groene containers en grofvuil 08 januari 2018

De stickers die in 2018 op de GFT-containers moeten geplakt worden, zijn beschikbaar op de dienst vrije tijd vanaf 2 januari 2018: een sticker van 15 euro voor de kleine groene container van 40 liter en een sticker van 40 euro voor de grote groene container van 120 liter. De stickers van 2017 blijven geldig tot en met 31 maart 2018.

Ook de stickers voor het ophalen van grofvuil kunnen aangekocht worden tegen de prijs van 10 euro per ophaalbeurt, telkens op de eerste donderdag van de maand.

Meer info? Dienst milieu, 089 62 94 28, milieudienst@zutendaal.be

Infomoment subsidies voor startende handelaars in het centrum 08 januari 2018

Woensdag 24 januari - raadzaal gemeentehuis - 20 uur

Wens je een nieuwe zaak te starten? Een handelspand te renoveren? Wil je alles weten over het nieuwe subsidiereglement “kernversterkende maatregelen? Schrijf je dan snel in voor het infomoment op woensdag 24 januari.

Om het handelsleven in het centrum van Zutendaal en Wiemesmeer aan te moedigen en de leegstand weg te werken, werd een subsidiereglement uitgewerkt. Handelaars kunnen aanspraak maken op 4 nieuwe subsidies, in totaal goed voor maximaal 15.000 euro per handelszaak.

Volgende maatregelen worden in het kernwinkelgebied gesubsidieerd:
• Het starten van een nieuwe handelszaak.
• Renovatie van een leegstaand pand.
• Gevelrenovatie van een bestaand handelspand.
• Verhuispremie van een handelszaak buiten het centrum naar het kernwinkelgebied.

Meer info en inschrijven? Dienst economie, 089 62 94 38, bart.heleven@zutendaal.be

Het Fonds voor arbeidsongevallen en het Fonds voor de beroepsziekten zijn gefusioneerd. 04 december 2017

Fedris helpt je verder

Hulp nodig naar aanleiding van een arbeidsongeval? In uw streek staat een sociaal assistent(e) van Fedris tot uw dienst. U kunt er ook terecht met algemene vragen over beroepsziekten. Voor specifieke vragen over beroepsziekten belt u beter naar 02 226 63 19 of mailt u naar beroepsziekte@fedris.be.

Wat doet Fedris voor u?

De sociaal assistenten geven uitleg over de regeling van uw arbeidsongeval en helpen u om de schadevergoeding te krijgen waarop u recht hebt. Ze leggen u de wetgeving op de arbeidsongevallen uit.

Ook wanneer de verzekeraar van uw werkgever het arbeidsongeval weigert te erkennen, of als blijkt dat uw werkgever niet verzekerd was op het moment van uw ongeval, kan u op Fedris beroep doen.

 Waar en wanneer kunt u terecht?

BERINGEN

OCMW

Burgemeester Heymansplein 14

Tel. 011 44 90 00 (indien mogelijk op afspraak)

Elke dinsdag van 9 tot 12 uur 

In juli en augustus slechts 1 dinsdag per maand

 

GENK

Stadhuis 1e verdieping, Stadsplein 1

Tel. 089 65 51 99

Elke woensdag van 9 tot 12 uur

In juli en augustus slechts 1 woensdag per maand

 

TONGEREN

Sociaal Huis “De Semper” Dijk 124

Tel. 012 45 92 50

Elke eerste maandag van de maand van 10 tot 12 uur

Niet in juli en augustus

 

TURNHOUT

De Warande, Warandestraat 42

Tel. 014 41 94 94

Elke eerste vrijdag van de maand van 9 tot 12 uur

Niet in juli en augustus

Indien u zich moeilijk kunt verplaatsen kan u een afspraak maken voor een huisbezoek.

Bekendmaking verzoek tot het bekomen van een stedenbouwkundige vergunning 30 november 2017

Bekendmaking verzoek tot het bekomen van een stedenbouwkundige vergunning:

De Scheepvaart, Havenstraat 44 te Hasselt diende dd. 21/11/2017 bij de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar een aanvraag in om vergunning te bekomen tot het aanleggen van een tijdelijke weg tussen de Watermolenweg en Dijkstraat, ter plaatse Watermolenweg 2 -Dijkstraat, kadastraal gekend onder Zutendaal 2e afdeling, Sie D nr.(s) 1001B, 1036V, 1036M, 1036/02C.

De bekendmaking wordt georganiseerd vanaf 01/12/2017.

Het volledige dossier is digitaal ter inzage ten gemeentehuize, dienst ruimtelijke ordening, vanaf de opening van het onderzoek; iedere werkdag tussen 9 – 12 u. en op woensdagnamiddag eveneens tussen 14 – 18 u.

Eventuele bezwaren en/of opmerkingen dienen schriftelijk gericht aan het schepencollege (Gemeentebestuur Zutendaal, Oosterzonneplein 1, 3690 Zutendaal)

dat op 30/12/2017 te 12 u. plaatsvindt.

Dit zijn wij ! 24 november 2017

fotowedstrijd

Welk gebouw of landschap vind jij onmisbaar voor onze gemeente?

Zet het voor de lens van je camera of smartphone en maak kans op een Nikon D5600-spiegelreflexcamera, een dag op pad met HBVL-fotograaf Luc Daelemans of een vakantiecheque van Toerisme Limburg!

Stuur je foto in via een WhatsApp-bericht naar 0483 301 781 of mail hem naar ditzienwij@limburg.be. #DitZienWij @limburg19141918

Zutendaal zet in op camerabewaking 25 oktober 2017

“Het gemeentebestuur van Zutendaal heeft een mobiele bewakingscamera in gebruik genomen in de strijd tegen o.a. sluikstorten, overlast, vandalisme …” , zo meldt burgemeester Ann Schrijvers.

Lees meer »

5 jaar stiltegebied in Zutendaal 25 oktober 2017

Welgeteld vijf jaar geleden werd aan het stiltegebied Zwarteput, gelegen in Bilzen, Lanaken en Zutendaal, het stiltelabel toegekend. Het was toen één van de vijf stiltegebieden in Vlaanderen. Ondertussen zijn het er zeven maar desondanks blijven stiltegebieden een curiosum. Vandaar dat de gemeenten Zutendaal, Lanaken en Bilzen de handen opnieuw in elkaar hebben geslagen om een verlenging van het stiltelabel mogelijk te maken. Dit willen we uiteraard vieren en dat doen we op zondag 29 oktober, waarop ook Cultuur van de stilte plaatsvindt. 

 Programma

 

Lees meer »

Nieuwe hondenuitloopweide Dorper Bemd 29 september 2017

foto hondenuitloopweide

De grote weide achter de dorpstuintjes wordt momenteel omgevormd tot een omheinde hondenuitloopzone. Sinds september kunnen honden zich daar dus zonder leiband uitleven. Uiteraard dien je als baasje ook hier de uitwerpselen op te ruimen en toezicht te houden. De weide is goed bereikbaar via het pad achter de pastorij met een toegangspoortje aan de Daalstraat.

Lees zeker het bijhorende reglement even na voordat je met je hond een bezoekje brengt aan de uitloopweide.

Volg de pijlen vanuit de Daalstraat of de Heibergstraat richting hondenuitloopweide.

Meer info? Dienst milieu.

Straatverlichting in Papendaal gedeeltelijk gedoofd 26 september 2017

Vanaf 2/10

Vanaf 2 oktober wordt de openbare verlichting tussen middernacht en 5 uur gedeeltelijk gedoofd in de wijk Papendaal. Met deze maatregel wil de gemeente Zutendaal het energieverbruik en dus de CO2-uitstoot verminderen zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Uiteraard zorgt dit project ook voor een besparing in het gemeentebudget. Het doven van de straatverlichting in Papendaal is een proefproject. Na evaluatie wordt dit project eventueel uitgebreid over het hele grondgebied.

Lees meer »