Nieuws

Vacature begeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang 14 juni 2018

Voor onmiddellijke indiensttreding ter vervanging van een zwangere collega

Het OCMW Zutendaal is dringend op zoek naar:

Begeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang (m/v)

Voor onmiddellijke indiensttreding en aanleg wervingsreserve
C1-C2 - contractueel – deeltijds (19/38) voor de vervanging van een zwangere collega

Jouw taken

  • Je staat in voor de voor- en naschoolse opvang en de vakantieopvang van kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Hierbij houd je rekening met de leeftijd, belangstelling en noden van de kinderen.
  • Tijdens de schoolweek werk je afwisselend 's morgens en/ of 's avonds en tijdens de schoolvakanties aaneengesloten periodes.

Jouw profiel

  • Je hebt de nodige sociale en communicatieve vaardigheden om adequaat om te gaan met de kinderen, de ouders, je collega’s en leidinggevende.
  • Je bent in staat om een sfeer van veiligheid, geborgenheid, structuur en voorspelbaarheid te creëren.
  • Je kan zelfstandig werken.
  • Je bent enthousiast en gemotiveerd.
  • Je kan jezelf inleven in de leefwereld van de kinderen.
  • Je bent flexibel (voor- en naschoolse opvang en vakantieopvang).

Aanwervingsprocedure

Je beschikt over een diploma of attest dat toegang geeft tot de job van kinderbegeleider of begeleider buitenschoolse kinderopvang (of je behaalt je diploma eind juni).

Solliciteren
Dien je kandidatuur in, samen met je cv en een kopie van je diploma (of bezorg je diploma asap na afstuderen), ten laatste op 21 juni om 12.00 uur. Dit kan via mail naar personeelsdienst@zutendaal.be. De datum van het mailbericht geldt als bewijs. Je wordt uitgenodigd voor een mondeling gesprek op dinsdag 26 juni.

Meer info? Dienst personeel.

Zwaar transport legertrucks & trailers 11 juni 2018

26-30 juni

Van 26 tot 30 juni transporteert het Amerikaanse leger 100 grote trucks en 100 grote trailers (aanhangwagens) naar de basis in Wiemesmeer.

 

Uitslagen Natuurloop - 9 juni 2018 11 juni 2018

Op zaterdag 9 juni vond de Natuurloop plaats in Zutendaal. Meer dan 200 lopers namen deel aan deze wedstrijd in het groenste snoepje van Vlaanderen.

Het fotoverslag vind je op www.facebook.com/gemeentezutendaal.

Hieronder vind je de loopuitslagen:
5 km
11 km

Meer info? Dienst sport

Inschrijven zomeractiviteiten jeugd & sport 29 mei 2018

De dienst vrije tijd organiseert tijdens de zomervakantie leuke activiteiten voor kinderen. Op het menu staan maar liefst vier kampen, speelstraten, een kidscafé en verschillende Grabbelpasactiviteiten. Maar ook de IBO Pierewiet en de bibliotheek hebben een leuk programma voor je klaar.

Lees meer »

Wegeniswerken 24 mei 2018

Maastrichterstraat, Nieuwstraat, Schoolstraat, Vonderstraat en Nachtegalenstraat

Op 24/05 starten er wegeniswerken in de Maastrichterstraat, Nieuwstraat, Schoolstraat, Vonderstraat en Nachtegalenstraat. Deze werken dienen als voorbereiding voor de asfalteringswerken die binnenkort plaatsvinden (gepland in de week van 28 mei). Bewoners van deze straten worden door de aannemer geïnformeerd over de exacte uitvoeringsdatum.

Meer info? Technische dienst, oliver.vaes@zutendaal.be, 089 62 94 25

Nieuwe sticker toont hulpdiensten aanwezige dieren in woonst 03 mei 2018

De gemeenten As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabbeek, Riemst, Voeren en Zutendaal slaan de handen in mekaar voor de lancering van een huisdiersticker, met medewerking van Brandweerzone Oost-Limburg. Bedoeling is dat eigenaars van huisdieren deze sticker op een raam aan de voorgevel kleven. Zo zien arriverende hulpdiensten meteen dat er huisdieren aanwezig zijn in de woonst.

HuisdierenstickerBij noodgevallen ben je niet altijd thuis of in de mogelijkheid om de brandweer te vertellen over de dieren in je woning. Als de brandweer arriveert hebben zij aanvankelijk geen weet van mogelijke huisdieren. Op de huisdiersticker kan je aanduiden welke dieren je bezit en zelfs hoeveel. Gekleefd op een raam aan de voorgevel, ziet de brandweer in één oogopslag of er (mogelijk) dieren aanwezig zijn in de woonst en welke.

De huisdiersticker kan je afhalen in het gemeentehuis. Met pen of alcoholstift duid je aan hoeveel honden, katten, vogels, of andere dieren je bezit. De sticker is weersbestendig en heeft een duurzame UV-lak.

Meer info? Dienst vrije tijd.

Stem jij mee voor zonnepanelen op het dak van IBO Pierewiet? 05 maart 2018

Het dak van de Buitenschoolse Opvang Pierewiet werd genomineerd voor de actie Stroomversnellers van de Vlaamse overheid. Hierdoor maakt Zutendaal kans op subsidies om zonnepanelen te installeren op dit gebouw. Maar daarvoor hebben we jouw stem nodig. Het gebouw met de meeste stemmen wint.

Stem jij mee voor de Buitenschoolse Opvang Pierewiet? Maak dan snel een login in op https://www.stroomversneller.be/theme/20/posts/1584

Meer info? www.stroomversneller.be

WhatsApp-groepen voor buurtpreventie 22 februari 2018

Op 21 februari vond er een infoavond plaats over de opstart van WhatsApp-groepen in het kader van buurtpreventie. Ben je als bewoner actief bezig met inbraakpreventie en wil je de buurt op een georganiseerde manier op de hoogte houden? Dan kan je een buurtpreventienetwerk opstarten. Zo’n netwerk zorgt voor meer beschikbare ogen in je buurt en het werkt ook preventief. Je schrikt inbrekers af doordat ze weten dat ze gezien kunnen worden.

De hele buurt kijkt immers mee en verzamelt relevante informatie.

WhatsApp?

Een handige manier om een buurtpreventienetwerk op te starten is via de mobiele applicatie WhatsApp. Dat is een algemeen verkrijgbare app voor je smartphone waarmee je gratis berichten kan versturen naar meerdere personen. Groepsgesprekken zijn mogelijk en de reacties van groepsleden zijn voor iedereen in de groep zichtbaar.

Bovendien kan je er makkelijk foto’s, video’s en geluidsfragmenten mee doorsturen. WhatsApp heeft als bijkomend voordeel dat de info die je deelt niet open en bloot op het internet komt te staan.

Een buurtpreventienetwerk opstarten

Het initiatief om een buurtpreventienetwerk op te starten via WhatsApp ligt bij de buurtbewoners. Je brengt wel de dienst mobiliteit op de hoogte. De bedoeling is dan dat vrijwilligers hun eigen straat, wijk of buurt op de hoogte stellen van het netwerk en de bewoners uitnodigen om lid te worden. Wij stellen een flyer ter beschikking. Alle leden van het buurtpreventienetwerk vullen het inschrijvingsformulier in en versturen het naar infomobiliteit@zutendaal.be. Als je het formulier ondertekent, ga je ook akkoord met de huisregels. Enkele vrijwillige coordinatoren maken een groep aan in WhatsApp. Het is de bedoeling dat de coordinatoren de groep goed opvolgen en ingrijpen bij overtredingen op het afsprakencharter.

Alle geinteresseerde buurtbewoners sluiten zich aan bij het netwerk via de coordinatoren.

Flyer WhatsApp-groep buurtpreventie
Huisregels WhatsApp-groep buurtpreventie
Inschrijvingsformulier WhatsApp-groep buurtpreventie

Meer info? Dienst mobiliteit, 089 62 94 49, infomobiliteit@zutendaal.be

Wegenwerken AWV Noordlaan (N744) 01 februari 2018

Tijdelijke verkeerslichten

Het Agentschap Wegen en Verkeer richt dit voorjaar de Noordlaan (N744) tussen de Gelierseweg en de Boekweitstraat opnieuw in. Tijdens deze werken legt het agentschap een vrijliggend fietspad richting Bilzen aan en richt de bushaltes in beide richtingen opnieuw in zodat ze beter toegankelijk zijn voor alle klanten van De Lijn. Dankzij dit project zijn de aanliggende woningen en bushaltes beter bereikbaar en zal de veiligheid voor dit gedeelte van de Noordlaan aanzienlijk verhogen.

Lees meer »

PWA Zutendaal wordt Wijk-werken Zutendaal 29 januari 2018

Het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) werd hervormd naar het nieuw stelsel van Wijk-werk.

Daarom richtte de gemeente Zutendaal samen met Genk, As, Opglabbeek en Houthalen-Helchteren een nieuw samenwerkingsverband op. Het is de bedoeling om de bestaande diensten te behouden. De organisatie blijft ook binnen de PWA-vestigingen. Voor Zutendaal neemt Tiny Van der Sman, net zoals voorheen, de coördinatie op zich. Zo houden zowel de gebruikers als wijkwerkers hun vaste aanspreekpunt. De prijs van de nieuwe Wijk-werk cheque is voor ILV GAOZ Houthalen-Helchteren 7,45 euro.

Meer info? Wijk-werken Zutendaal