Nieuws

Installatievergadering gemeenteraad 16 november 2018

Maandag 7 januari 2019 -20 uur

Op maandag 7 januari om 20 uur vindt de installatievergadering plaats van de nieuwe gemeenteraad.
Je kan deze komen bijwonen in de raadzaal van het gemeentehuis.

Meer info? Dienst secretariaat.

Bezit u een bewakingscamera? 06 november 2018

Op 21 maart 2018 trad een nieuwe camerawet in werking. Hierdoor moet je rekening houden met volgende verplichtingen:

- je dient je videobewakingssysteem aan te geven via www.aangiftecamera.be
- je dient een pictogram aan te brengen aan de ingang van de bewaakte plaats
- je dient een register van de beeldverwerkingsactiviteiten bij te houden.

Alle informatie over deze verplichtingen vind je in de nieuwe brochure van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken: Brochure: Bezit u een bewakingscamera? 3 niet te vergeten acties

Meer info? www.besafe.be

 

Opgelet! Winteruurregeling containerpark op woensdag. 23 oktober 2018

Vanaf woensdag 31/10

Nog tot 28 oktober is het containerpark op woensdag geopend van 10.30 tot 18 uur (zomeruurregeling). Daarna geldt opnieuw de winteruurregeling en is het containerpark op woensdag geopend van 8.30 tot 12 uur en van 12.30 tot 15.30 uur. Op de andere dagen blijven de openingsuren ongewijzigd.

Klik hier voor alle openinguren van het containerpark.

Gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 11 oktober 2018

logo vlaanderen kiest

Zondag 14 oktober 2018 trekken we weer naar de stembureaus. Op die dag worden nieuwe gemeente- en provincieraadsverkiezigen gehouden.

Ben je Belg en ouder dan 18, dan stem je voor alle verkiezingen. Ben je geen Belg maar EU-onderdaan of afkomstig van buiten de Europese Unie, dan kan je stemmen voor de gemeenteraad. Een EU-onderdaan of niet-Belg van buiten de Europese Unie heeft de keuze gehad om zich in te schrijven op de kiezerslijst.

In België is er stemplicht

Dat betekent dat je verplicht bent om te stemmen. Dit geldt ook voor een EU-onderdaan of niet-Belg van buiten de Europese Unie die zich ingeschreven heeft op de kiezerslijst.

Stemmen met een volmacht
Als je op 14 oktober 2018 zelf niet naar het stembureau kan om te stemmen, dan moet je een andere kiezer volmacht geven om in jouw naam te stemmen. Het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011 (LPKD, art 56) omschrijft duidelijk wanneer dat kan en wat je daarvoor nodig heeft.

Je vindt ook meer informatie https://vlaanderenkiest.be/nieuws/stemmen-bij-volmacht-hoe-werkt-dat of de webpagina stemmen met een volmacht.

Digitaal stemmen
In Zutendaal stemmen we op 14 oktober via een digitaal systeem op de computer.
Je kan alvast een stappenplan downloaden. 
Via deze link kan je ook de instructievideo raadplegen.

Oefenmomenten met de stemcomputer Wil je op voorhand het stappenplan oefenen op een echte stemcomputer? Dat kan vanaf 17 september. In het gemeentehuis, de bibliotheek en het OCMW kan je tijdens de openingsuren terecht om te oefenen op een stemcomputer. 

Stemlokaal Zutendaal
In Zutendaal kan je op 14 oktober stemmen tussen 8 en 15 uur. Het stemlokaal bevindt zich in de Vrije Basisschool - Schoolstraat 6 - 3690 Zutendaal. 
Vergeet zeker niet om je oproepingsbrief en identiteitskaart mee te nemen. Op de oproepingsbrief vind je ook het uur waarop je in het stemlokaal verwacht wordt terug. Gelieve hiermee rekening te houden.

Overzicht kandidaten verkiezingen 2018

Meer info? Dienst burgerzaken, 089 62 94 20, mailto:bevolking@zutendaal.be
www.vlaanderenkiest.be

Nog vragen? Op zaterdag 13 oktober kan je tussen 9 en13 uur terecht in het stemlokaal en op zondag 14 oktober tussen 8 en 15 uur.

Gloednieuwe sport- en turnzaal Wiemesmeer 02 oktober 2018

In het eerste weekend van oktober wordt de gloednieuwe turn- en sportzaal in Wiemesmeer geopend. Vanaf dan kunnen de kinderen van de vrije basisschool De StapSteen er terecht voor hun turnlessen. Volleybalclub V.C. Zutendaal krijgt hiermee een hedendaagse sporthal waar zowel de lessen als de wedstrijden plaatsvinden. Tijdens het openingsweekend is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in deze nieuwe hal met kleedruimtes en cafetaria.

Lees meer »

Parking Lichttoren gebruiksklaar vanaf 15 oktober 02 oktober 2018

Vanaf 15 oktober komen er 41 nieuwe parkeerplaatsen in het centrum van Zutendaal bij. De nieuwe parking aan de Lichttoren ligt slechts op 50 meter van de kerktoren. Inrijden met de wagen doe je via de Neereindestraat. Eens geparkeerd, ben je zo te voet in het centrum via de speciaal voorziene toegang aan de Lichttorensteeg die uitkomt op de Hoogstraat.

Meer info? Technische dienst

Opheffing droogtemaatregelen 21 september 2018

De zeer warme en droge zomermaanden liggen achter ons. De provinciegouverneur heft daarom alle eerder genomen droogtemaatregelen op.

De meest actuele informatie lees je op www.crisis-limburg.be

Registreer je zondag 23/9 tussen 10-12 uur als orgaandonor. 20 september 2018

Elk jaar zijn er nog steeds meer dan 100 Belgen die sterven terwijl ze op de wachtlijst staan voor een nieuw orgaan. Naar aanleiding van het VTM-programma Make Belgium Great Agian, kan je je uitzonderlijk ook op zondag 23 september tussen 10 en 12 uur je registren als orgaandonor.

Uiteraard kan je hiervoor ook steeds terecht tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bij de dienst burgerzaken. Op http://www.zutendaal.be/nl/verklaring-donortransplantatie/ vind je alvast meer informatie hierover.

Reflecterende huisnummers 24 augustus 2018

Eind augustus in je brievenbus

foto reflecterend huisnummer

In de laatste week van augustus krijgt iedereen in Zutendaal zijn nieuw reflecterend huisnummerplaatje in de brievenbus. Reflecterende huisnummers zijn een belangrijk hulpmiddel voor hulpdiensten, bezoekers, pakjesdiensten, postbodes … De huisnummers zijn toegekend zoals deze officieel zijn toegewezen.

Je huisnummer ophangen

  • Plaats je nieuwe huisnummerplaatje zo snel mogelijk. Zo draag je bij an een veiligere leefomgeving.
  • Je huisnummer moet goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg en moet evenwijdig hangen met de voorliggende openbare weg.
  • Hang bij voorkeur je huisnummer op de brievenbus. Indien het huisnummerplaatje niet op je brievenbus past, mag het ook op een andere drager gehangen worden of op de voorgevel van het gebouw als die zich op minder dan 8 meter van het openbaar domein bevindt.

Appartementsgebouwen
Bij appartementsgebouwen voorzien we enkel een reflecterend huisnummerplaatje met het hoofdcijfer op. Eén bewoner per appartementsgebouw ontvangt het hoofdcijfer. In overleg met de eigenaar wordt het nummer volgens de aangegeven regels bevestigd.

Geen reflecterend huisnummer ontvangen?
Neem dan even contact op met de dienst mobiliteit.

Meer info? Dienst mobiliteit, 089 62 94 49, infomobiliteit@zutendaal.be

Informatiefolder reflecterende huisnummers in Zutendaal

Werken brug Albertkanaal in Zutendaal 23 augustus 2018

Wegomleiding

Het verhogen van de brug over het Albertkanaal in Zutendaal en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal.

De voorbereiden de werkzaamheden werden uitgevoerd in het najaar van 2017. De eerste werkzaamheden voor de verhoging van de brug en de verbreding van het kanaal startten eind november 2017. De daadwerkelijke bouw van de brug op het terrein is gepland vanaf september 2018.

Lees meer »