Activiteiten bibliotheek

Jeugdboekenweek

De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival in Vlaanderen. Elke lente zetten scholen, bibs en boekhandels de mooiste kinderboeken in de kijker. Meer informatie vind je op www.jeugdboekenweek.be.

Lees 1 7

Lees 1 7 ("Lees eens even") is de opvolger van de Kinder- en Jeugdjury Limburg en wordt georganiseerd door de Bibliotheekvereniging Limburg. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen een stem uitbrengen op boeken die het afgelopen jaar in het Nederlands zijn verschenen en geschreven of vertaald door een Belg. De uitslag wordt eind april, begin mei bekend gemaakt.

Voorlezen en knutselen in de bib

Kinderen luisteren graag naar verhalen. En als hun papa of mama hen verhaaltjes vertellen, is dat vaak nog fijner. Lekker dicht bij papa of mama, voor het slapengaan, of na een druk moment op de dag... Het is gewoon leuk en gezellig. Ook hier in de bib kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar tijdens de vakantie op zaterdagvoormiddag naar voorleesverhaaltjes komen luisteren. Achteraf volgt er dan ook nog een half uur knutselen. Voor de data hou je best de Oosterzon in de gaten. Inschrijven is niet vereist, maar wel aangeraden. De plaatsen zijn namelijk beperkt. 

Bibliotheekweek

Elk jaar vindt in het najaar - traditioneel tijdens de 3de week van oktober - de bibliotheekweek plaats. Dan worden alle Vlaamse openbare bibliotheken in de kijker gezet en valt er vanalles te beleven, met een heuse verwendag voor onze bestaande en nieuwe leners op zaterdag.

Thema in de kijker

Is het moeilijk te kiezen uit het ruime aanbod van de bib? Laat je verrassen door ons themarek over één of ander onderwerp (al of niet seizoensgebonden): maandelijks een nieuw thema.